• oddvar2

Salvie i 28 dagersdietten

Sesong:Mai til oktober

Aromatisk, bitter og dominerende smak


Salvie passer godt til fet mat som svin, lam og i farseblandinger. Urten kan brukes i supper med gresskar eller sammen med poteter. Kok potetene nesten møre, surr i stekepannen med smør og salvieblader. Ravioli i salviesmør smaker himmelsk. Hele salvieblader kan kokes med i varmretter eller ved grilling av kjøtt- og fiskeretter.


Oppbevares

Oppbevar urten kjølig, eller utendørs i krukke eller bed om sommeren. Planten trives i mye lys. Salvie kan gjerne tørkes.

Sesongen for utevoksende salvie er fra mai til oktober. Veksthusprodusert omsettes hele året.


Salvie er lov i 28 dagersdietten her lærer man de gode matvanene.

© 2023 by AYC Production - Team 28  

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon