• oddvar2

Ofte stilte spørsmål om 28 dagersdietten

h

vis jeg er sulten første uken, kan jeg spise mer? Ja det kan du, halvere en porsjon fra menyen og spis dette som et måltid nr 5.

Kan jeg bruke tyggegummi og/eller pastiller under kuren? Nei, det forstyrrer den kjemiske balansen.

Kan jeg bruke oliven i salaten? Nei, det påvirker den kjemiske balansen.

Kan jeg bruke Energidrikken mer enn bare om morgenen? Ja, en fordel for de fleste og supplere med denne på ettermiddagen også.

Kan jeg bruke Mineraldrikken mer enn 3 ganger daglig? JA, det kan du.

Kan jeg bruke Urteteen mer enn bare om morgenen? JA, du kan drikke så mye du vil av denne.

Hva gjør jeg hvis jeg blir forstoppet den første uken? Pass på å få i deg nok vann. Du kan prøve å innta 500 mg ren magnesium, eller for de som ønsker kan de ta 5mg Dulcolax fra apotek. Viktig å tømme tarmen!

Kan jeg få diaré første uken? JA, dette må du se som en utrensking. Drikk godt med vann.

Kan jeg få hodepine første uken? Ja det forekommer, når mye avfallstoffer skal ut av kroppen er dette et vanlig symptom. Drikk nok vann og ta gjerne en energidrikke ekstra.

Kan jeg bli slapp første uken? JA, det er det mange som blir. Blodsukkeret stabiliserer seg.

Kan jeg trene under kuren? Ikke anstrengende trening første uken, fra uke nr 2 er det greit å trene, men husk at kroppen trenger energi til balansering og helbredelse. Spar derfor noe på energien. Mange føler et stort energitilskudd under kuren, da er det selvfølgelig greit. Kjenn etter, du kjenner deg selv best.

Kan jeg bare spise maten og ikke ta tilskuddene? NEI, det er ikke å anbefale! Tilskuddene øker forbrenning, stabilt blodskker, samt holder energi og humør oppe!

Kan jeg ta paracet og ibux? JA

Kan jeg ta immodium? JA

Skal en person på 50 kg spise det samme som en som veier 120 kg? Ja, men en tyngre person kan ta et halvt måltid ekstra pr dag. Har man problemer med å få i seg all maten må man ta det man orker men ikke hoppe over neon måtider.

Hva med en som ikke ønsker å gå ned i vekt, kan det spises noe i tillegg fra uke 2? Det er ingen grunn til å endre på menyen selv om man ikke vil ned i vekt. Man går ikke unødvendig ned i vekt hvis man ikke har noe å miste. I så fall er dette snakk om veldig lite og man går i så fall opp igjen til der man skal være i stabiliseringsfasen.

Hvis jeg ikke klarer å spise alt? Spise det du orker, men ikke hoppe over noen måltider

Kan jeg dele det opp i 5 måltider hvis jeg ikke klarer spise hele porsjonen for hver gang? Anbefales ikke men går til nød an.

Tyggegummi, pastiller: Fresh er OK . Ikke noe annet.

Forstoppelse: Ta Magnesium. Opp mot 1 gram til man får diare og ta så mindre dose slik at avføringen er perfekt.

Kan jeg få hjertebank første uken? JA, ikke farlig.

Kan jeg få hetetokter første uken? Ja, ikke farlig

Kan jeg få forsterking av plager/ smerter som jeg har til vanlig? Ja forbigående

Hva om jeg ikke tåler frø? Da skal du ikke bruke frø

Hva om jeg ikke tåler laktose eller melkeprotein? Bruk laktosefri melk eller soya, mandel eller rismelk

KKan jeg drikke kaffe? Og da kan man kanskje skrive litt om hvor mye og hvilke kaffe type: inntil 5 kopper svart filterkaffe pr dag. Ikke kokekaffe eller kaffe som ikke er filtrert på noe vis pga kaffestolet (fett i kaffen)

Kan jeg spise svine indrefilet for det er jo så magert..? Nei, svinekjøtt er surt i seg selv og forverrer en del tilstander i kroppen

Hvor mye yoghurt kan jeg spise? Anbfaler 1,5 ? 2 dl pr dag på de grønne dagene

Hva kan jeg spise i stede for yoghurt? Selvpresset appelsin med frøene i.

Kan jeg bruke suketter? Nei

Kan jeg drikke Pepsi max? Nei, ikke noe med kullsyre i! Ikke farris eller lignende heller!

Kommer man i ketose under denne dietten? Man sneier innom det i første uke, men alle som ikke har spist på noen timer vil få påvist ketoner i urinen. Men dette er ikke en ketosediett!

Kan en som er tynn/undervektig gå på dietten? Ja dette er ikke en slankediett, men har man kilo å miste blir man slankere som en bivirkning

Jeg tror jeg er allergisk for jeg begynner å klø og blir rød i ansiktet: Tydeliggjøre «flush» og hvilket produkt som fører til flush? mange tror nemlig at det er aminokapslene?..til tross for at de har fått info! Det er B3 vitaminet fra actvize som utvider kapillærårene ytterst i huden og skaper en veldig bra blodsirkulasjon. Helt ufarlig. Har ikke noe med de andre produktene å gjøre. Hvis man ikke ønsker flush-en kan man gå over til activize sensitive. I powercocktail er det sensitiv varianten. Man får da ingen flush.

Hvorfor må man spise kald mat til frokost? Kald mat i magen setter i gang termogenesen og varmer opp maten til 37 grader. Energien til denne jobben tas fra fettet rundt magen.

Kan jeg bruke noen andre typer proteinbarer? Nei, kun vå proteinbar. Den er vektet opp mot dietten.

Aminokapslene er vanskelige å svelge, kan jeg røre ut pulveret i en drikke? JA

Jeg tåler ikke melkeprotein?..kan jeg likevel drikke yoghurt fra dere? Ja, lag den på soya, mandel eller rismelk

Kan jeg drikke noe annet enn vann og kaffe? Ja, du kan drikke te

Jeg får vondt i magen når jeg spiser... Spis saktere!

Jeg har ikke nådd vektmålet mitt på de 28 dagene hva gjør jeg nå? Følg Fase2 - stabiliseringsprogrammet i 14 dager og start på ny runde med 28 dager.

Hvor viktig er det at jeg fortsetter med næringstilskuddene etter 28 dager? Hvis du slutter med ernæringstilskuddene etter kuren du får mindre energi, du kan legge på deg

Jeg tåler ikke citrus, hva gjør jeg da? Når det gjelder våre produkter så er det ingen problem. Alle allergener er fjernet

Må jeg drikke både vann og mineraldrikk etter 15 minutter? Du trenger ikke ta det samtidig, men du må vente i minst 15 min FØR du drikker noe som helst.

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle