• oddvar2

Lysing i 28 dagersdietten

Sesong:Mai til november

Fisken har en mild sødmefylt smak med hvitt fast og mørt kjøtt.

Lysing omsettes fersk i hel, filet eller i loin. Den egner seg stekt, grillet og ovnsbakt. Ovnsbakt lysing med fennikel anbefales.

Fisken er en av de mest ømtålige fiskeslagene og kjøttet tåler dårlig støt. Med garn som fangstredskap har fisken en tendens til å vikle seg inn i garnene. Dette kan være utfordrende og skaper ekstra arbeid for fiskere som må behandle lysingen med forsiktighet.

Lysing fangstes langs norske kysten nord til Helgeland. Den er utbredt også vest og øst i Atlanterhavet. Syd i Europa er lysing ettertraktet og salgsprisen er god.

De vanligste fangstredskaper er garn.


Lysing er lov i 28 dagersdietten her lærer vi de gode matvanene.


0 visninger

© 2023 by AYC Production - Team 28  

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon