• 28dagersdietten

Livsfarlig slankemiddel solgt via facebook

#farlig #slankemiddel #slenkepille #facebook #livsfarlig #solgt #advarerSvenske Läkemedelsverket advarer mot «Natural Max Slimming».


Läkemedelsverket i Sverige vil advare mot å bruke slankemiddelet «Natural Max Slimming». Produktet har blant annet blitt solgt over Facebook.

Läkemedelsverkets analyser viser at slankemiddelet inneholder sibutramin som kan øke blodtrykk og puls hos noen, men kan også innebære risiko for alvorlige hjerteproblemer og slag. Om man tar andre medisiner i tillegg kan det også være farlig.

Sibutramin var tidligere godkjent som slankemiddel, men ble trukket i 2010 på grunn av bivirkninger som høyt blodtrykk og økt risiko for hjerteinfarkt.

Innholdet i de ukontrollerte produktene kan variere fra pakke til pakke, skriver Läkemedelsverket i en pressemelding. Analysene viser også at «Natural Max Slimming» inneholder fenolftalein, et lakserende middel, som mistenkes å kunne forårsake kreft.


- Lurer kundene

- Dette understreker våre advarsler mot å kjøpe slankemidler på nett. Mange av produsentene lurer sine kunder ved å sette til ulovlige legemidler eller skadelige stoffer, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk.


Ifølge Madsen, står sibutramin på de norske myndighetenes dopingliste, og du kan risikere å bli anmeldt dersom du kjøper slankeprodukter med sibutramin på nettet fra utlandet.

- Fenolftalein ble brukt som avføringsmiddel tidligere men er gått ut av bruk fordi det kan være kreftframkallende. Fenolftalein vil føre til en rask vektreduksjon i løpet av noen dager og dermed vil kunden tro at dette er et effektivt middel, sier han. - Livsfarlig

Läkemedelsverket oppfordrer til å være forsiktige ved kjøp av slankemidler og heller aldri handle av anonyme selgere.

- Netthandel av såkalte naturlige slankemidler er ikke kontrollert av legemiddelmyndighetene, og det er derfor fare for at de inneholder skadelige ingredienser i ukjent dose, sier Jøran Hjelmesæth, leder ved Senter for sykelig overvekt ved Sykehuset i Vestfold og professor ved Universitetet i Oslo.

De helseskadelige stoffene er ifølge Hjelmesæth noen ganger anført og beskrevet i markedsføringen som «naturlige ingredienser».

- Men at det tilsettes virkestoffer fra medikamenter med alvorlige bivirkninger kan jo være livsfarlig, sier han.

Hjelmesæth har ett enkelt råd:

- Hold deg unna «naturlige» slankemidler. Ta heller kontakt med fastlegen om du trenger hjelp til vektreduksjon for bedre helse.

Dagbladet har vært i kontakt med en som selger «Natural Max Slimming» på Facebook. Personen skriver at han har solgt mange pakker, og at ingen av kjøperne har nevnt de nevnte bivirkningene.

0 visninger

© 2023 by AYC Production - Team 28  

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon