• oddvar2

Kamskjell i 28 dagersdietten

Sesong:Hele året

Kamskjell er i sesong hele året, men den har rogn kun deler av året, avhengig av landsdel.

Kamskjell selges ferske, frosne eller i lake. Det kan tilberedes rått, stekt eller gratinert.

Kamskjellet finnes fra et par meters dyp og ned til flere hundre meter. De største forekomstene er allikevel mellom 10 og 30 meter. Skjellet er tvekjønnet og rognsekken ligger i en bue foran muskelen. Den oransje delen er egg mens den gråhvite delen er melke. Gytingen foregår i sommerhalvåret og skjellene bruker 4-5 år på å nå salgsstørrelsen på 10-12 cm.

I Norge fangstes kamskjell stort sett ved dykking. På svensk kalles kamskjell "pilgrimsmussla". Skjellene friver nemlig den rene masseforflytningen. Dykkere kan fortelle om områder som er rensket for kamskjell en dag, for så kort tid etter å være fylt med godt voksne skjell.


Kamskjell er lov i 28 dagersdietten her lærer vi de gode matvanene.


© 2023 by AYC Production - Team 28  

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon