- oddvar2
Bladpersille i 28 dagersdietten
Sesong:Mai til oktober
Anvendelig urt som fremmer andre smaker
Bladene på bladpersille kan brukes hele eller finsnittet. Urten passer godt til alle slags retter som kjøtt-, fisk- og grønnsaksretter og i sauser og supper. I varme retter tilsetter du persillen mot slutten av matlagingen. Stilkene til bladpersille er standard i bouquet garni. Krydderbuketten som brukes i kraftkoking.
Oppbevaring
Oppbevar urten kjølig, eller utendørs i krukke eller bed om sommeren. Bladpersille som er kuttet fra roten, oppbevares i kjøleskap ved 2–4 ºC i en plastpose eller tett plastboks. Store bunter med bladpersille kan settes i kaldt vann og stå i romtemperatur. Bytt vann ofte.
Du kan både fryse og tørke persille
Passer sammen
Bladpersille er en smaksforsterker og kan derfor brukes sammen med de fleste andre urter.
Sesongen for utevoksende bladpersille er fra mai til oktober. Veksthusprodusert omsettes hele året.
Tips til bruk opp: Persilleolje!
Bladpersille er lov i 28 dagersdietten her lærer vi de gode matvanene.