© 2023 by AYC Production - Team 28  

  • 28dagersdietten

Bladpersille i 28 dagersdietten

Sesong:Mai til oktober

Anvendelig urt som fremmer andre smaker

Bladene på bladpersille kan brukes hele eller finsnittet. Urten passer godt til alle slags retter som kjøtt-, fisk- og grønnsaksretter og i sauser og supper. I varme retter tilsetter du persillen mot slutten av matlagingen. Stilkene til bladpersille er standard i bouquet garni. Krydderbuketten som brukes i kraftkoking.


Oppbevaring

Oppbevar urten kjølig, eller utendørs i krukke eller bed om sommeren. Bladpersille som er kuttet fra roten, oppbevares i kjøleskap ved 2–4 ºC i en plastpose eller tett plastboks. Store bunter med bladpersille kan settes i kaldt vann og stå i romtemperatur. Bytt vann ofte.

Du kan både fryse og tørke persille


Passer sammen

Bladpersille er en smaksforsterker og kan derfor brukes sammen med de fleste andre urter.

Sesongen for utevoksende bladpersille er fra mai til oktober. Veksthusprodusert omsettes hele året.

Tips til bruk opp: Persilleolje!


Bladpersille er lov i 28 dagersdietten her lærer vi de gode matvanene.


  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon